Aktuelle prosjekter

Anlegget på Engøyholmen blir restaurert.

Andre og tredje etasje i det ene sjøhuset var så dårlig at det aller meste måtte skiftes.

DSC09386                    DSC09287
Noen stolper, yttervegger og d
etaljer er spart, og forteller historie som går tilbake til byggeåret 1835. Vi har fått fantastisk støtte med store bidrag fra
Kulturminnefondet, Stiftelsen UNI, Vestenfjelske Bykretdits Stiftelse, Inge Steenslands Stiftelse, Fortidsminneforeningen/kulturminner for alle, og bidrag i form av dugnadsinnsats.
Uten denne støtten hadde vi ikke kunnet redde anlegget. Sjøuset har vært gjemt under stor presenning i et halvt år. Vi er nå stolte over å kunne vise fram resultatet. Pannene skal på i løpet av uke 8. 

Saphir

DSC08185SAPHIR har kommet i hus og er påbegynnt. Alle bord overvanns er skrapt og vi holder å å lage en plan om fremtidig restaurering.
Alle søm må nok byttes ut. Derfor er vi nødt til æ ta av dekket for tilkommelighetens skyld. Seilduksdekket er dårlig uansett.
Jernkjølen er tatt av, kjølboltene må byttes.
MS Rogaland

Mye arbeid blir for tiden gjennomført på MS Rogaland. 

Den aktre trappegangen har blitt ombygget av GMC for å gi plass til den nye aktermasta. Masta ble laget i Latvia og derfra skipet til Norge. Veggledningen og himmlingen i området rundt masta og trappa ble fjernet  av oss for brannsikring under arbeidene. Veggene og taket ble deretter kledd igjen.

SAM_1449Den nye masta er her på plass og trappegangen blitt smalere og snudd 90 grader. En del spennende detaljer av tidligere inndeling av skott kom fram under (av)kledningen .
WP_20161111_10_11_16_Pro
Veggkledningen er på plass igjen. Noen lister og maling mangler...                                                                                                                                                                                             
I tillegg til dette settes det store krefter inn på restaureringen av båtdekkslugarene i forkant av øvre dekkssalongen. Arbeidet blir gjennomført grundig og malingen på tapetet skrapes ned med skalpell for å avdekke gammle merker etter tidligere innredning.
                                                                                                                                                                                             
WP_20161108_14_51_35_ProHer skrapes veggen. Mye arbeid, men på denne mårten har vi funnet ut at innredningen tidligere var en helt annen enn det alle trodde...                                                 

308, spor oppheng køyeneMerker etter tidligere innredning er tydelig å se som malingsflekker so ikke la seg fjerne med skalpell. Merker etter over- underkøy, lamper og hattehyller ved fotenden. Merk ringeklokka til høyre for leselampen.