Se hva som skjer

 

AKTIVITETER I HAVNEN, RYFYLKE, 
PÅ ENGØYHOLMEN OG  NATVIGS MINDE.

- Kystkultursenteret er åpent alle hverdager mellom 0800 og 1530.
Ellers etter avtale. Ring oss på 51 54 84 66 eller send oss en epost på post@engoyholmen.no

 Faste aktiviteter gjennom året er:

- Ungdomsskoletilbudet hver dag mellom 0830 og 1400
Opplæring innenfor  restaurering/vedlikehold og drift av flytende og faste maritime kulturminner.
-Den kulturelle skolesekken vår/høst (DKS)

2017

Foreløpig informasjon om Gaffelriggseminar 28.-29.-30. september og 1.oktober.

 

Stiftelsen Engøyholmen Kystkultursenter og Hardanger Fartøyvernsenter planlegger et seilende seminar om bord i våre flytende kulturminner. Seminaret arrangeres i Ryfylke, med spesielt inviterte tradisjonelle/bevaringsverdige/verneverdige fartøy i ulike størrelser, men med en eller annen type gaffelrigg.

 

 

Vi tar sikte på å ha med inntil 50 deltakere, som skal seile, bo om bord i fartøyene, utveksle erfaringer og trene på håndtering av gaffelriggede fartøy. Estimert pris per deltaker: kr. 3500,-

 

 

Vi vil ha seminarstart i Engøyholmens sjøhus på Natvigs Minde i Stavanger havn. Her tilbringes første natt etter en bedre middag. Dag 2 går seilasen til Kvitsøy, der vi oppsummerer, opplever kultur og historie, og steller i stand rekebord i idrettslagets klubbhus.

 

 

Dag 3 setter vi kurs for Boknafjorden og trener på manøvre i storm og vanskelige værforhold, Vi ender opp i Sjernarøy, på Ramsvig Handelsstad 
Vi kan ikke se bort fra at vi også her vil bli utsatt for kulturelle påtrykk og spennende lokalhistorie. Om kvelden blir mattradisjoner servert som festmiddag med lokalt råstoff.
4. og siste dag er det hjemoverseilas, og repetisjonsøvelser ombord i fartøyene som muligens skal i litt ulik retning.