Skip to content

Stavanger kommune tilbyr i samarbeid med Engøyholmen Kystkultursenter et spennende tilbud innenfor kulturarv. Vi henter klassen på kaia i Stavanger sentrum eller en annen plass etter nærmere avtale, med Hundvaag 1 eller de to gavlabåtene våre. Turen går deretter langs kaiene, med historien som sjøfartsbyen, fiskeriindustri og livet og de store seilskutene som følge.

På Natvig Minde går vi i land og får omvisning i utstillingen «Vestkystens byggeskikk – og trehusbyen Stavanger».  Marka utenfor skjuler skatter helt fra 1600-tallet og det har blitt foretatt arkeologiske undersøkelser. Vi har en hel skattekiste derifra. Her er det mye spennende å oppdage.

Etter en god lunsj blir gruppen delt og vi går i gang med aktiviteter ute og innomhus. Vi skal se og føle og prøve våre krefter i praktiske arbeider som repslaging og husbygging. Dagen blir avrundet med noe stintefiske fra kaikanten før turen går tilbake til byen.

For mer informasjon og påmelding kan skolene kontakte Stavanger kommune, skolekontoret eller besøke kommunens nettsted for den kulturelle skolesekken.

Back To Top