Skip to content

Engøyholmen KFUK KFUM speidere, Sjøspeiderne i Stavanger:

Gruppen ble stiftet på Engøyholmen i 1995 og startet med 8 speidere, og er i dag vokst til en livskraftig og aktiv gruppe med båter i alle størrelser og sin egen speiderholme, Midtholmen. Sjøspeiderne legger spesiell vekt på maritime aktiviteter, friluftsliv, praktisk og fysisk trening. Gjennom et trinnvis treningsprogram gis det økt ansvar og  medbestemmelse, og mulighet for individuell utfoldelse og samarbeid med andre. Speidingen skal ha som ramme -et godt kameratskap i et trygt miljø. Sjøspeiderne i Stavanger er tilsluttet Norges KFUM og KFUK-speidere. I tillegg til den vanlige, speiderfaglige instruksjonen får speiderne opplæring og trening i sikkerhet til sjøs, båtvett og båtbruk. Speiderne skal også kunne delta som mannskap på større båter. Gjennom teori og praksis lærer sjøspeiderne fortøyning og fendring, vedlikehold og bruk av ro- motor eller seilbåt. Seiling og seiltrening skal vektlegges. Møtene består av teori og praktisk trening i stell og bruk av motorbåt, seilbåt og robåt, instruksjon i speiderferdigheter, samling i patruljer, leker, konkurranser og speidermanøvrer.   Vi reiser på landsleir, kretsleir, sjøspeiderleirer tur på fjellet, sjøspeidertokt og hytteturer. Det viktigste er et godt kameratskap innenfor en trygg ramme!

Vi er ca. 100 medlemmer, inkludert rovere og ledere, og er KM speidernes og Stavangers eneste sjøspeidergruppe:

Oppdagere; 6-10 (1.-4. klasse). har fremmøte på Engøyholmen torsdager kl 17,30
Stifinnere; 10-13 år (5.-7.klasse) har fremmøte på Ormøykaien torsdager kl 17,30
Vandrere: 13-16 år (7-10. klasse) har fremmøte på Ormøykaien torsdager kl 17,30
Rovere: 16-25 år (VGI og oppover) annenhver tirsdag på Midtholmen 17,30

Våre båter er; 40 fot havseiler, 24 fots Avance seilbåt, Newbridge Navigare 21 fot, Hunter Sonata 7 23 fot, 5 askeladden seiljoller, to livbåter med motor,
en mob-båt, 2 robåter, og noen mindre seiljoller.

Småbruket på Midtholmen er sjøspeidernes speiderhytte og leirsted, her får du følelsen av å være på ”Sommerøya”, med flott skjærgårdsidyll på landet.

BLI MED!

For mer info: www.sjospeider.org

For påmelding/venteliste: http://sjospeider.org/blimedlem.htm

Ønskes mer info om Engøyholmen KFUK-KFUM sjøspeidere, ta kontakt.

Facebook: Sjøspeiderne
Web: www.sjospeider.org

Back To Top