Skip to content

Veteranbåten HUNDVAAG I drives av Engøyholmen Kystkultursenter

Dette er passasjerferga som gikk fra Hundvåg til byen, bygget i 1939. Den har i dag passasjersertifikat for opp til 55 personer.
Ypperlig til turer på fjorden, god plass og en levende og spennende representant fra eldre tiders Stavanger.

Mange ønsker å bruke HUNDVAAG I til transport over til Natvigs Minde. Det gjør vi selvsagt, men en lengre tur i havnebassenget eller rundt de nære  byøyer er uten tvil den beste starten på arrangementet, enten det er på Natvigs Minde eller andre steder der HUNDVAAG I kan legge til.
Vi kan altså tilby ulike turer og spesialopplegg på forespørsel og planlegger gjerne turen sammen med deg.

Uansett hvor kort eller langt du skal, så har vi en minste leietid på 2 timer. Dersom vi skal ta returen, så løper taksameteret mens vi venter.
Kontakt oss her for avtale.

Her er litt hyggelig lesning om vår flotte veteranbåt

HUNDVAAG I er et av Stavangers viktige kulturminne og vernet av Riksantikvaren. Vi på Engøyholmen Kystkultur synes vi er veldig heldige som har kanskje en av landets minste holmer med egen ferge. Ferga er heller ikke stor. Med en bil på tvers foran styrehuset på HUNDVAAG I, er det ikke plass til flere.

HUNDVAAG I ble bygd i 1939, og gikk i rute mellom Hundvåg og Stavanger. Eierne ønsket å kalle opp båten etter hjemstedet sitt. Men det eksisterte allerede en båt med navn HUNDVAAG. Derfor ble det lagt til et ett.tall, og båten har hatt det samme navnet bestandig, nemlig HUNDVAAG I.

I 1953 fikk HUNDVAAG I konkurranse da det begynte å gå bilferge fra byen til Buøy. Tidligere hadde HUNDVAAG I blant annet fraktet melka til byen med lastebil. I 1960-årene overtok Stavanger kommune fartøyet, og i 1978 solgte de den som lystbåt . Da ble ruten overtatt av hurtigbåter.

I 1994 kjøpte restaurantmannen Arne Joakimsen båten og ga den til Engøyholmen Kystkultursenter. Formålet var å ta vare på og drive fartøyet som et flytende kulturminne.

Da båten kom hit var det mye som måtte repareres. Og da inventaret i salongen var revet ut dro den til Randøy ved Hjelmeland for å hente materialer til sin egen restaurering. Etter denne turen kunne båten få ny salong og nytt dekk. Flere av dekksbjelkene og hudplankene ble også byttet ut. Nå brukes båten i forbindelse med kulturarrangementer. De kan også leies ut til spesielle anledninger.

Her kan du lese mer om det som rører seg rundt veteranbåten HUNDVAAG I

  Forespørsel på leie

  Navn & Etternavn:*

  E-post:*

  Telefon:

  Dato for ønsket leie:*

  Antall personer:*

  Melding:


  Ved å trykke på send bekrefter du å sende inn melding. Du får epost kopi av innsendt skjema.

  Back To Top